Visie: loopbaancoaching vs life coaching vs stressmanagement

 

Als loopbaancoach help ik mensen om leuker te leven

Ik help je om leuker te leven. Het uitgangspunt daarbij is dat je invloed hebt op hoe je leven en je loopbaan – als onderdeel daarvan – verlopen. Ik ga als loopbaancoach en levenscoach met jou op zoek naar dat beïnvloedbare deel.

Zelfsturing

Ook als we niets doen en statisch zijn, verandert alles nog steeds; we laten ons het leven dan overkomen. Hier geldt: geen beslissing is ook een beslissing, namelijk tot handhaving van de bestaande situatie. Soms is dat wijs, maar je kunt jezelf er ook mee tekort doen. Je legt je lot in dat geval meer in handen van anderen, dan dat je gebruik maakt van je unieke menselijke vermogen tot zelfsturing.

Via zelfsturing kun je de veranderingen in je leven meer naar eigen wens laten verlopen. In overeenstemming met wat je wil en wat echt bij je past.

Op mijn eigen hartelijke en professionele wijze, en vanuit mijn uitgebreide ervaring als loopbaancoach en koersverlegger, ondersteun ik je graag bij dat proces.

Loopbaancoaching versus levenscoaching

Achter een loopbaanvraag schuilt vaak de vraag: wat wil je met je leven? Daarom zie ik een duidelijk verband tussen loopbaancoaching en levenscoaching. Voor de betere antwoorden op loopbaanvragen is het vaak de moeite waard naar je hele leven te kijken. Wat wil je nou écht in je leven gedaan hebben? Zijn er persoonlijke waarden – iets wat je in je persoonlijk leven nastreeft – die in strijd komen met je werk, waardoor je jezelf eigenlijk voor een onmogelijke opdracht hebt gesteld? Of voelt je werk als ‘leeg’, omdat het weliswaar niet met die persoonlijke waarden in strijd is, maar er ook op geen enkele manier aan beantwoordt?

Het is zeker niet zo dat al die vragen steeds in volle omvang aan bod hoeven te komen. Ik zal je wel uitnodigen om achterliggende vragen onder ogen te zien als dat zinvol lijkt.

Stressmanagement

Wie meer ontspannen is, voelt zich doorgaans prettiger en heeft beter zich op de hoofdlijnen. Andersom kan een te hoog spanningsniveau het zicht op de hoofdlijnen vertroebelen. Het kan samenhangen met tal van problemen. In mijn visie hoort er in een professioneel coachingstraject oog te zijn voor mogelijke spanningsklachten; zeker als die probleemoplossing in de weg staan. Ik ben professioneel opgeleid om een mogelijk verhoogd spanningsniveau vast te stellen en om je te begeleiden bij stressmanagement als je daar iets aan wil doen.

[home]

FacebooklinkedinFacebooklinkedin