Life coach Amsterdam

Life coaching: een antwoord vinden op levensvragen.

Naar een life coach ga je met levensvragen. Dat zijn gewone vragen op het gebied van leven of werk. Maar kenmerkend is dat vaak diepere – of jouw nog onbekende – vragen meespelen. Je komt er zelf niet uit. Praten met je omgeving levert te weinig op of is niet gewenst. En de vragen zijn ook weer niet zó ‘gewoon’, dat ze eigenlijk niet belangrijk voor je zijn.

Life coach in Amsterdam nodig?

Life coach Amsterdam is onderdeel van Heijermans Coaching. De dienststverlening is bestemd voor Amsterdam en een groter gebied daaromheen. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Loopbaancoaches (Noloc). Daarnaast ben ik gecertificeerd ontspanningtherapeut volgens de Methode Van Dixhoorn. Ik ben daarom ook expert in stressmanagement. Meer over mij lees je hier.

Ik bied een effectieve combinatie van life coaching, loopbaancoaching en stressmanagement. Dat betekent dat veel aspecten in een traject tegelijk aan bod kunnen komen. De accenten liggen daarbij per persoon vaak anders.

Wanneer naar de life coach?

Levensvragen kunnen liggen op tal van gebieden; leven, wonen, werk, liefde en relaties. Het zijn niet zuiver materiële vragen (je hebt een woning of geld nodig) of vragen naar informatie (hoe kom ik aan een werkvisum voor Koeweit?). Toch kunnen ze daar wel mee verwant zijn, bijvoorbeeld omdat je vaak uitstelgedrag vertoont zodat je die genoemde zaken niet voor elkaar krijgt. Of omdat je zwalkt in je acties omdat je kennelijk onvoldoende weet waar je heen wil.

Levensvragen zijn ook niet de vragen die direct voortkomen uit ernstige psychische problemen of een echte psychische stoornis. Die problemen verdienen in principe behandeling door een specialist op dat terrein. Al ben ik niet geneigd om het bestaan van een echte psychische stoornis al te snel aan te nemen: het kan ‘normaal’ zijn om een tijdje ongelooflijk in de put te zitten omdat je ergens niet uitkomt – en daarna grote opluchting te ervaren als er verheldering is opgetreden. Dus kort en goed: psychische stoornissen bestáán, maar we gaan daar niet te snel van uit als je vastloopt in een levensvraag.

Levensvragen kunnen bijvoorbeeld gaan over de volgende onderwerpen:

 • work-life balance
 • grenzen aangeven; assertiever worden
 • wil ik kinderen?
 • wil ik kinderen met deze partner?
 • hoe plan ik mijn carrière als ik nog niet goed weet welke kant ik privé op wil?
 • ik heb levensvragen, maar nu ik erover nadenk, vind ik eigenlijk gewoon mijn werk (/relatie;/woonomgeving) niet leuk
 • ik wil meer zelfvertrouwen!
 • ik wil uit de verf komen!
 • ik sta voor een keuze met tegenstrijdige belangen; een dilemma!
 • ik heb vragen over mijn (seksuele) identiteit
 • ik ben niet depressief, maar vaak voelt alles wat zwaar; ik ben moe en vaak gespannen
 • ik vertoon ongewenst, onproductief gedrag en weet dat onvoldoende te stoppen
 • ik durf het hier wel te zeggen: ik vind mezelf stom en schaam me voor mezelf
 • enzovoort….

Vrijblijvende kennismaking Life coach Amsterdam

Life coaching kan niet goed zonder ‘klik’ tussen jou en mij. Daarom is het altijd mogelijk eerst vrijblijvend kennis te maken. In zo’n oriënterend gesprek – waar geen kosten aan verbonden zijn – bespreken wij jouw vragen en ik kijk wat ik voor je kan doen. Het oriënterend gesprek kan ook telefonisch of per skype plaatsvinden.

Werkwijze

Life coaching verloopt bij mij niet volgens vastliggende sjablonen. Je specifieke vraag bepaalt wat ons te doen staat, waarbij de werkwijze al doende ook kan worden aangepast. Er is wel een structuur en daarvoor ben ik (het meest) verantwoordelijk. Ik help je om een doel en subdoelen te formuleren en ik zorg ervoor dat de gesprekken zo verlopen dat je er voor jezelf het meeste uithaalt. Ik neig naar oplossingsgericht werken: wat gaat er al goed, en hoe kun je daar meer van doen? De oorzaak waarom iets tot nu toe niet lukte, wordt dan minder belangrijk. Maar soms volstaat die benadering niet en halen we – als dat zinvol is – ook het verleden erbij of kijken we naar oude wensen en verlangens. Of we kijken eerst naar randvoorwaarden voor verandering, zoals leren ontspannen of afstoten van activiteiten.

De diensten van Life coach Amsterdam kunnen worden afgenomen in een enkel los gesprek of in een reeks gesprekken. Je kunt daarbij van gesprek tot gesprek beslissen of je door wil maar je kunt ook vantevoren een strippenkaart voor meerdere gesprekken kopen. Die laatste variant heeft een wat andere dynamiek omdat je een ander commitment aangaat.

Lokatie en tarieven

De life coaching vindt doorgaans plaats in Amsterdam in een prettige ruimte nabij het Vondelpark. In overleg kan ook op andere lokaties worden gewerkt, ook buiten Amsterdam. Meer informatie over lokatie en tarieven vind je op de informatiepagina.

life-coach-amsterdam-herman-heijermans

Coachingsruimte nabij Vondelpark

[home]
FacebooklinkedinFacebooklinkedin