Loopbaancoach Amsterdam

Op zoek naar een loopbaancoach in Amsterdam? De term loopbaancoaching verwijst naar een vorm van verhelderend werken waarbij de cliënt en de coach/begeleider op gelijkwaardig niveau samenwerken. Het onderwerp zijn de loopbaanvragen van de cliënt en de antwoorden worden samen gevonden. Je moet er enthousiast over kunnen zijn: het moeten jouw eigen beste antwoorden zijn.

John Cleese - loopbaancoach Amsterdam

Zoom! (video)

Want ze doen ertoe: je leeft maar één keer! Vandaar de verwijzing naar het korte videofragment waarin John Cleese zich voorstelt hoe zijn leven in een snelle ‘zoom’-beweging voorbij is en hem geen tweede kans wordt toebedeeld. Ik zag het jaren geleden (die paar seconden) en het is me altijd bijgebleven, zowel door het komisch effect als door de indringende boodschap die er ook in school.

[=> naar de homepage]

 

Loopbaancoach Amsterdam

loopbaancoach-amsterdam-herman-heijermans

Herman Heijermans

Loopbaancoach Amsterdam is onderdeel van Heijermans Coaching, het coachingsbedrijf van Herman Heijermans. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Loopbaancoaches (Noloc). Daarnaast ben ik gecertificeerd ontspanningtherapeut volgens de Methode Van Dixhoorn. Ik ben daarom ook expert in stressmanagement.
Ik bied een effectieve combinatie van loopbaancoaching, life coaching en – zo nodig – stressmanagement. Dat betekent dat veel aspecten in een traject tegelijk aan bod kunnen komen. De accenten liggen daarbij per persoon vaak anders.

 

Wanneer naar de loopbaancoach?

Loopbaancoaching (of ook wel: loopbaanbegeleiding) komt in aanmerking als je ontwikkelvragen of uitzoekvragen of praktische vragen hebt op het gebied van werk. Die vragen kunnen ook in elkaar overlopen. Bij ontwikkelvragen ligt het accent op groei binnen de bestaande situatie; je wil ergens beter in worden of beter leren omgaan met gegeven omstandigheden. Uitzoekvragen betreffen meer je verlangens voor de toekomst: hoe kom je op de langere duur het beste uit de verf?
En praktische vragen gaan bijvoorbeeld over het maken van een goed stappenplan. Je hebt voldoende inzicht in wie je bent en waar je heen wil, maar hoe kom je er?
In een volledig loopbaanonderzoek komen alle drie de genoemde terreinen – ontwikkelen, uitzoeken en praktisch handelen – vaak samen aan bod komen.

Denk bij loopbaancoaching aan de volgende onderwerpen of vragen

  • het vinden van een vitaliserend loopbaanperspectief voor de toekomst; misschien omdat je ergens op korte termijn weg wil of moet; maar ook in het geval je pro-actief te werk gaat en stippen op de horizon wil zetten: hoe blijf je op de langere termijn geïnspireerd?
  • hoe treed je uitdagingen binnen je huidige werk het beste tegemoet?; denk daarbij aan assertiever worden, grenzen leren stellen of weten hoe je je beter profileert om het optimale uit je carrièrepad te halen
  • van droom naar daad: begeleiding en stimulering bij het waarmaken van al bestaande carrièrewensen en – plannen
  • hoe bewaak of creëer je een gezonde work-life balance?
  • stressmanagement
  • begeleiding bij herstel na burn-out
  • omgaan met persoonlijke uitdagingen die invloed (kunnen) hebben op het werk; die uitdagingen kunnen je psychische of fysieke gesteldheid betreffen, maar kunnen zich ook afspelen binnen een relatie; of ze kunnen verband houden met vragen over identiteit; bij Heijermans Coaching is het mogelijk om, indien gewenst, ook zeer persoonlijke zaken in te brengen in een loopbaantraject.

Zelfsturing

Zelfsturing staat bij mij centraal: het heft van je leven in eigen handen nemen. Ik nodig je daarom uit om naar je eigen persoon en gedrag te kijken. Je neemt verantwoordelijkheid en gaat – met mijn hulp – op zoek naar wat jíj kan doen en wat jouw eigen beste antwoorden op je vragen zijn. Het is heel bevredigend, en ook het meest duurzaam, als het lukt je eigen invloed op de gang van zaken te vergroten! Je kent wellicht dat spreekwoord: geef een man vis, en hij heeft een dag te eten; leer hem vissen en hij heeft eten voor de rest van zijn leven.

Vrijblijvende kennismaking; de ‘klik’

Om goed te kunnen werken is het belangrijk dat wij een klik hebben. Zodat je met plezier bij je loopbaancoach komt, je compleet veilig voelt en er echt wat aan hebt. En ik van mijn kant het gevoel heb dat ik je ook echt iets kan bieden. Het is echt zo: als het coachingsproces goed verloopt, voelen we beiden een prettige energie. Of die klik er is, kunnen wij verkennen in een eerste vrijblijvend gesprek. Overigens hoeft een coachtraject niet de hele tijd ‘leuk’ te zijn. Je komt omdat je verandering wil en verandering, hoe gewenst ook, kan met bij-effecten komen. Zoals gevoelens van angst, ambivalentie, weerstand en soms zelfs (tijdelijk) wanhoop. Maar juist dan wil je je in goede handen weten zodat het lukt je over te geven aan het proces. Een taak bij uitstek voor een goede coach/begeleider is om het juiste vangnet te spannen.

Werkwijze van de loopbaancoach

Afhankelijk van je wensen en budget, zijn er een aantal mogelijkheden als je je meldt voor loopbaancoaching:

  • we hebben één of meer losse gesprekken; per keer beslis je of je een volgend gesprek wil
  • we spreken een traject of strippenkaart af
  • je tekent in voor een loopbaankoersonderzoek
Het loopbaankoersonderzoek kent een duidelijke structuur met een werkboek, thuisopdrachten en enkele vaste onderdelen. Ook als wij een traject of strippenkaart afspreken, bedenken wij een structuur en een doel en ook dan kunnen er in overleg thuisopdrachten zijn. De strippenkaart is een meer open formule. Wel blijf ik hoe dan ook de ‘bewaker’ van het gesprek of de gesprekkenreeks die bevordert dat je er steeds het maximale uithaalt in relatie tot je vraag.
In het vrijblijvend oriënterend gesprek bespreken we wat in jouw geval de meest passende werkwijze is. Maatwerk is altijd mogelijk.

Lokatie en tarieven

De loopbaancoaching vindt doorgaans plaats in Amsterdam in een prettige ruimte nabij het Vondelpark. In overleg kan ook op andere lokaties worden gewerkt. Meer informatie over lokatie en tarieven vind je op de informatiepagina.
loopbaancoach-amsterdam-herman-heijermans

coachingsruimte Vondelpark

FacebooklinkedinFacebooklinkedin