Reacties van cliënten

Tj“Beste Herman, ’t wordt geen lang verhaal. Ik kwam bij jou aan me behoorlijk slecht voelend. Na onze gesprekken en oefeningen voel ik me weer goed. Daarvoor ben ik jou erg dankbaar! Daarom een selectie van nummers die ik tijdens de periode van coaching vaak geluisterd heb. Groet (…)”

 

Tj. B., vastgoedtaxateur


Loopbaancoach Amsterdam - clientreactie“Beste Herman, Op 21 juli 2016 stapte ik nieuwsgierig jouw praktijk binnen. Op 27 januari 2017 wandelde ik vergenoegd met antwoorden naar buiten. In de tussenliggende tijd heb jij mij een traject gegund, dat ik ieder ander ook gun. Een periode van groei en signalering van te overwinnen obstakels. Steeds met een lach, soms met een traan. Veel dank voor alle inzichten die jij mij hebt geboden. Gr. (…)”

F.V., advocaat

 


“Beste Herman, Hartelijke bedankt voor alle goede zorgen. Ik had nooit durven dromen, dat ik me hierdoor zoveel beter zou voelen. De gesprekken die we hebben gehad waren altijd fijn, en gaven met logische theorie duidelijke denkpatronen, die me steun geven in het dagelijks leven. Ik heb heel veel van je geleerd.”

L.J., tandarts

 


“Professioneel, gestructureerd en streng op de juiste momenten. Prettig intelligent…

Heel simpel gezegd: uiteindelijk is het doel van een dergelijk traject dat je er iets van gaat merken. Ik merk dat de gesprekken mij concreet en in positieve zin iets hebben gebracht. Waarvoor dank!”

C.D., advocaat


“Ik vond het prettig om te merken dat er toch één kern boven komt drijven die eigenlijk op alle gebieden waar ik mee worstel van toepassing is. Daarbij heb ik het gevoel dat je me goed begrijpt en krijg ik ook echt nieuwe inzichten tijdens onze gesprekken.”

A.K., medewerkster boekhandel


“De gesprekken bij jou hebben me veel geholpen toen ik overspannen was en erg onrustig. De sfeer bij jou was geruststellend. Ik kwam altijd met een groter gevoel van zelfvertrouwen naar buiten. Maar ik denk dat het nu voldoende is. Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de sessies, je kalmte en je hulp bij het verhelderen en op een rij zetten van mijn zorgen en angsten. ”

C., psychotherapeut


“Het gaat allemaal erg snel, maar niet te snel. Was een beetje bang dat er allemaal ingewikkelde gevoelens naar boven zouden komen, maar het is eigenlijk alleen maar heel erg leuk en goed. (…) Ik denk dat ik (…) al heel veel heb verwerkt. En dat is denk ik voor een groot deel toe te schrijven aan onze gesprekken. Ik denk nu ook veel aan die oefening die we hebben gedaan waarin centraal stond wat je belangrijk vindt en de uitdagingen en valkuilen die daar aan relateren. (…) Ik zou nog wel door kunnen analyseren, maar het voelt in ieder geval heel goed nu en ik wilde je daar nog voor bedanken!”

A.R., onderzoeker


“​Dank voor de fijne, praktische begeleiding.”

M.V., arts


“Door de sessies met jou heb ik mijn verzameling gereedschap weer uitgebreid. Dankjewel Herman!”

K.C., netwerkconsultant


“Het traject met jou heeft me opgeleverd dat ik een veel duidelijker beeld heb van waar ik heen wil in het leven, zowel op werkgebied als privé. Je hebt me geleerd beter bij mijn emoties te komen en ze volledig te ervaren waardoor ze mij niet langer overvallen en overrompelen, maar ik ze kan laten zijn wat ze zijn, en zelfs kan inzetten in contacten met anderen. Ik ben er een stuk opener door geworden. Daarnaast heb ik een duidelijk waarschuwingssignaal ontwikkeld dat mij vertelt wanneer ik in een van mijn valkuilen dreig te trappen en handvatten gekregen om die te omzeilen. De afgelopen maanden met jou dit traject doorlopen is naast pianolessen nemen, het beste cadeau dat ik mezelf in de afgelopen vijf jaar heb gegeven.”

R.v.K, bedrijfsleider


“Voor mij was het traject een belangrijk en indringend hulpmiddel ter verheldering van het maken van keuzen op de hoofdterreinen van het leven. Het drukte mij met de neus op de feiten en zette mij aan het denken over mijn prioritering totnogtoe en het vervolg hiervan.”

E. P., advocaat


“Het was voor mij erg prettig om over dingen te praten en de juiste vragen gesteld te krijgen. Dus eigenlijk gewoon ventileren zonder meteen in oplossingen te hoeven denken en iemand die daar onverdeeld aandacht voor heeft. Verder vond ik het erg verhelderend om door verscheidene brillen naar mijzelf (en mijn cv) te kijken.

Verhelderend en openbarend vond ik ook dat we al pratend tot de conclusie kwamen dat mijn verantwoordelijkheidsgevoel, ondanks het feit dat het een kernkwaliteit is, ook een handicap is. Zeer interessant. Het woord kunstenaar stemt mij positief. Ik fietste zeer tevreden naar huis…”

Th. v.d W. B., creatief ondernemer


“Ons vorige gesprek vond ik zeer inzichtrijk. Interessant hoe patronen en kerneigenschappen zichtbaar worden. Het zet me nog steeds aan het denken. Knap hoe jij dat goed onder woorden kan brengen en herkennen uit mijn verhalen. Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden.”

B.V., projectmanager


“Veel dank. Je hebt me weer geraakt, op een plek waar het geen pijn doet.”

E. van U., rechter


“Je hebt mensenkennis; je hebt snel door wie er tegenover je zit waardoor je goed iemand kan helpen/coachen.”

N. van S., Campaign Manager


“Ik heb je warme/betrokken houding als zeer prettig ervaren.(…) Het traject heeft voor mij een aantal punten blootgelegd waar ik aan moet werken de komende tijd. Ook heb ik een beter inzicht gekregen in waar mijn interesses liggen, iets wat ik goed kan gebruiken bij mijn netwerkgesprekken en sollicitaties. (…) Het traject heeft me meer over de toekomst doen nadenken. Iets waar ik nooit zo vaak bij heb stil gestaan. Kortom heb ik een beter doel voor ogen en kan ik gerichter zoeken in het vervolg van mijn carrière. Nogmaals dank voor je hulp en betrokkenheid.”

C.H., Senior Sales Consultant


“Ik dacht, laat ik meteen maar even sturen hoe ik het gesprek heb ervaren nu het nog vers is. Ik vond het een mooi en goed gesprek. Zeer therapeutisch en vind het een grote eye opener dat (…) me toch meer gevormd heeft dan ik aanvankelijk dacht. Dat eigenlijk elke kernkwadrant daar wel iets mee te maken heeft. Ook ervaar ik het als een soort “ego boost”. Ik voel me na ons gesprek een stuk sterker en een stabieler mens. En ben echt blij met jouw professionaliteit. Heb het idee in goed handen te zijn! Ik kijk nu al uit naar ons volgende gesprek.”

S.H., chefkok


“Erg servicegericht op alle fronten: flexibel zowel qua moment van afspreken als qua invulling van het traject. Prettige manier van communiceren. Bruikbare oefeningen en oplossingen.”

J.R., advocaat


“Ik heb gekregen wat voor mij het belangrijkste is; een hele goede verbinding tussen mijn dromen, wie ik ben en de gekozen richting voor nu en andere voor wellicht de wat langere termijn.”

B.K., manager


“Ik realiseer mij dat onze gesprekken voor mij goed werken. Ik blijf ‘bij de les’, die ik zelf ook wil. Afgelopen keer ook ervaren, toen ik jouw straat weer afliep, als energiegevend en stimulerend mijn koers te gaan en proberen te blijven volgen.

Opmerkelijk en verrassend vind ik mijn eigen bevindingen als uitkomst van het CV-onderzoek dat mijn gelukkigste werkperioden die zijn geweest waarin ik mij veilig en gewaardeerd voelde.

Het was weliswaar voor mij een enerverend gesprek, maar zeer nuttig door de verkregen inzichten van mijn grote levenslijnen.

Een goede levenscoach zoals jij is het halve werk voor mij.”

R. de J., advocaat


“Herman is een enorm goede luisteraar die aan wat hij hoort de juiste conclusies verbindt. Hij merkte zaken op tijdens mijn verhalen die ik zelf niet eens door had. Ik heb door het traject meer rust en een duidelijker beeld welke richting nu bij mij past en wat ik zoek. (…) Het heeft mij ook geleerd dat ik niet gelijk alles hoef te weten maar dat alles stap voor stap bekijken beter voor mij werkt.”

B.V., projectmanager


“Weer een fijn gesprek, deze wat lichter en frisser dan de vorige keren. Waardevolle inzichten met concrete berichten om mee terug te nemen; rust vinden is een sleutel tot tevredenheid.”

W.D, accountmanager


“Ons gesprek vond ik erg inspirerend, nuttig en het heeft mij aan het denken gezet. De tijd vloog voorbij. Je hebt een paar scherpe observaties gedaan en goede vragen gesteld. Het was leuk om in te gaan op mijn valkuilen, kwaliteiten en wanneer ik in mijn element was. Ik kijk uit naar ons volgende gesprek!”

 S.B., advocaat

“Het was erg prettig om tijdens dit traject alles te bespreken wat er door mij heen ging en dankzij jou heb ik geleerd om bepaalde zaken vanaf een andere kant te bekijken, heel verhelderend.”

E.B., directiesecretaresse


“Dankzij jou ben ik erin geslaagd mezelf een stuk prettiger te voelen in mijn werk. Jouw coaching is maatwerk in optima forma.”

H.H., redacteur


“Ik wil je bedanken voor al je hulp tot dusver. Erg prettig en verhelderend om met je te spreken.”

E.P., advocaat


“Het was weer een heel erg prettig gesprek. Ik kan me laten zien en voel me gezien. Voel me daarbij ook niet zwak of mislukt, maar juist krachtig en succesvol.

Langzaam maar zeker groeit nu ook enig zicht op een richting bij mij. Het wordt me nu helder dat mijn missie en waar mijn hart zit heel duidelijk is.

Wat ik ook van je leer is hoe jij vaak positief benadert  waar ik zaken soms negatief benader. Ik ben erg goed in zien waar de pijn zit (bij anderen en bij mezelf). Me ook richten op de kracht van mezelf en anderen geeft energie.”

W. van R., maatschappelijk werker


Vond het een fijne sessie. Het geeft een goed gevoel dat ik alles kan zeggen. Ik denk dat het een stuk scheelt wanneer ik leer te accepteren dat ik zoekend ben.

K. de B., bedrijfsjurist


“Ik moet zeggen dat ik best wel even uit mijn doen ben geweest na je feedback over (…..), omdat er een aantal “zekerheden” die ik voor mezelf had gecreëerd weer onzeker worden. Inmiddels gaat dat goed en ik denk dat je gelijk hebt. Ik reageer nog wel op echt leuke opdrachten, maar ben er een stuk kieskeuriger in geworden.”

D.J., team-/projectmanager

“Herman heeft als coach heel veel voor mij betekend. Zijn meelevende en betrokken manier van werken sprak me enorm aan en bracht me tot talloze nieuwe inzichten. Hij paste zijn coaching volledig toe aan wat ik nodig had, en gaf me bijvoorbeeld opdrachten waar ik echt iets aan had. Voor iedereen die op zoek is naar meer zelfkennis en een beter zicht op de eigen werk- en/of levenssituatie, kan ik Herman van harte aanbevelen!”

Z.T., vertaler


“Ik moet zeggen dat ik het -evenals het eerste gesprek- bijzonder prettig vond en ik was getroffen door het feit dat we erg goed en snel de diepte in gingen en ik mij daar erg comfortabel bij voelde. Ik heb sterk het gevoel dat ik in goede handen ben.”

P., jurist


“Herman heeft mij geholpen om zelfopgelegde blokkades op te heffen waardoor de levensenergie beter kan doorstromen.

Ik ben in de bloei van mijn leven doordat ik mede door Herman mezelf beter heb leren kennen en accepteren.”

R.C., filmmaker


“Ik vond het weer een prettig en intensief gesprek met genoeg ruimte voor mijn beide uitzoekpunten. Ik vind het fijn dat je aan het einde van een ‘blokje’ duidelijk een aantal conclusies en vraag-/actiepunten formuleert.”

M., controller

“Ik had het gevoel dat het klikte tussen Herman en mij. Herman heeft de vaardigheid om de kern uit alle informatie te halen en ik werd door zijn houding uitgenodigd om te vertellen en open te zijn. Ik voelde me erg serieus genomen en heb me in deze coach-klantrelatie veilig genoeg gevoeld om mijn persoonlijke proces te bespreken.

Het was fijn te ontdekken dat mijn passie er eigenlijk zo duidelijk en al geruime tijd is. Het heeft mij goed gedaan om eens uitgebreid stil te staan bij mijn drijfveren.

Herman, dank voor al je inspanningen! Ik heb er veel van geleerd en het was prettig samenwerken!”

Susan T., psycholoog


“Je vroeg naar de dingen die belangrijk zijn voor keuzes die uiteindelijk gericht zijn op werk. Ik heb de indruk dat je zeer integer hiermee omgaat.

Door dit gevoel heb je het mij ook makkelijk gemaakt om 100% eerlijk te zijn en geen sociaal wenselijke antwoorden te geven.

Je vertelt zelf ook over je persoonlijke leven en keuzes, hierdoor had ik het idee dat onze gesprekken meer gesprekken waren dan interviews.

Ik heb het idee dat je een goede analyse hebt gemaakt van de keuzes die ik op professioneel vlak heb gemaakt, ik kan me daar goed in vinden en ik kan (kom) daar verder mee!

Ik ben erg blij dat ik eraan begonnen ben en heb onze gesprekken als zeer prettig ervaren. Ik zal ze zelfs missen nu het traject over is! Ik baal wel dat ik nooit meer in de “je” vorm kan praten of schrijven zonder er over na te denken!”

R. R., recruiter


“Ik heb het contact als zeer veilig en open ervaren. Het was nuttig de punten te benoemen waar ik tegenaan loop en geprikkeld te worden zelf een oplossing te bedenken en de waarde van de oplossing voor mijn welzijn te beoordelen. Door dit laatste wordt het belang van het veranderen van bepaald gedrag duidelijk.

Ook heb ik het belang van rust ervaren. Door de ontspanningsoefening heb ik ervaren dat je op die manier op een goed niveau komt om na te denken. En het heeft mij aan denken gezet over hoe simpel sommige oplossingen zijn als je er maar even in alle rust over nadenkt.

De totale rust die je uitstraalt en de open benadering zijn een sterk punt. Geen mening, niet opdringen van ideeën en oplossingen.”

P. S., advocaat


“Dat wat ik belangrijk vind in mijn leven is helderder geworden, waardoor het een grotere rol kan spelen. Ik ben blij met hoe het traject is verlopen, het was op maat voor mij in mijn huidige situatie.”

K.B., directeur basisschool

“Ik vond het open en prettige gesprekken waarin ik m’n verhaal goed kon doen. Er werd goed ingegaan op mijn emoties en hierdoor ben ik zeker aan het denken gezet. Er komen veel persoonlijke en emotionele zaken voorbij en ik heb het gevoel dat ik die dingen ook echt in vertrouwen kon vertellen zonder dat het doorverteld wordt.

Het huiswerk werd steeds duidelijk doorgenomen en ik kreeg duidelijke instructies over de belangrijkheid van de verschillende opdrachten.”

Joke W., farmaceutisch manager / apothekersassistente


“Ik heb direct vanaf het begin veel en gemakkelijk over mezelf kunnen vertellen. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n prater, dus dat betekent dat ik me goed op mijn gemak voel.

De gesprekken lopen ontspannen en open, er is rust en ruimte om te doen wat in je opkomt, ook als dit niet in de vooropgestelde planning valt. Dat is prettig en in mijn geval ook heel effectief. De sfeer is ongedwongen en vrij, maar er wordt wel echt gewerkt! Ook dat is prettig. De opdrachten zijn praktisch en nuttig.”

M.H., creatief therapeut


“Ik vond het een prettig open gesprek. In het begin vond ik het even zoeken/aftasten. Dit gevoel was snel verdwenen. Na het gesprek had ik een goed gevoel dat ik hier mee verder ga, en ik was opgelucht dat iemand mij bij mijn zoekproces kan helpen. Ik vind dat je een prettige gesprekstijl hebt.”

Jette, consultant


“Dankzij jouw hulp ben ik aan de slag gegaan met netwerken … met als resultaat dat ik kan beginnen met een nieuwe baan. Ik ga als bejaarde-helpende werken in een particulier woon-zorgcentrum. Ik heb gewoon gevraagd of ze nog mensen konden gebruiken!

We hebben elkaar maar een paar keer  gesproken, het is goed geweest. Dank voor je aandacht en tips, je hebt me op weg geholpen.”

Trieneke, bejaardenverzorgster


“Mijn gevoelens naar aanleiding van ons gesprek: opluchting, blij zijn gehoord en geholpen te worden voeren de boventoon.

Het besef bij mij dat ik inderdaad rust nodig heb en de opluchting die dat teweeg brengt is alleszeggend.

Dank je wel voor het mij helpen mezelf te helpen!”

J.K., Managing Director


“Afgelopen woensdag heb ik met mijn vriendin gesproken, over mijn huidige staat van zijn, het werk, het gebrek aan energie, het gevoel van overspannenheid (…). Ik kon het rustig en zonder terughoudendheid vertellen, het voelde goed. Haar reactie was ook rustig en goed en er is een opener sfeer tussen ons.

Je begrijpt, er is beweging en dat mede naar aanleiding van het gesprek met jou, dat ik sowieso als zeer prettig en veilig ervaren heb.”

Jan


“Ik heb onze gesprekken altijd als zeer prettig ervaren en vind je een leuke gesprekspartner. Het was mij een waar genoegen!”

Marleen, manager Marketing en Communicatie


“Herman heeft mij na mijn vertrek bij mijn werkgever goed begeleid. Ik heb veel geleerd, en heel wat nieuwe inzichten gekregen. Ik ben weer vol energie aan het werk. Ik kan Herman dan ook van harte aanbevelen als levens- en loopbaancoach.”

J.H., inkoper


“Herman is een warme, intelligente man, die naast zijn klant gaat staan en snel – op zijn grappige manier – een sfeer weet te scheppen waarbij mensen zich op hun gemak voelen en aan de slag gaan. Hij stelt leuke vragen, die je opwekken. Een hele goeie coach en levenskunstenaar! Ik bewonder hem om zijn vermogen te kiezen voor zijn eigen, unieke pad. Alleen al daarom is hij in staat mensen te begeleiden die voor grote keuzes staan.”

A. van S.,  trainer-coach


“Ik heb veel nagedacht over hetgeen wij hebben besproken en heb ons contact als zeer prettig en nuttig ervaren. Een sterk punt is dat je mijzelf liet nadenken. Het gevoel van veiligheid tijdens het gesprek was groot, zodat ik open durfde te zijn. Je vraagstelling (van open/breed naar specifiek) vond ik heel prettig, evenals het vervolgens maken van concrete plannen. Ook aan je tips (zoals bijvoorbeeld om me veel meer te presenteren als professional) heb ik veel.

De sfeer en entourage van het gesprek waren ook heel prettig, evenals de ontspanningsoefening aan het begin. Ten slotte was het prettig voor mij dat je niet recht tegenover mij kwam zitten, waardoor het gesprek minder “confronterend” was.”

M. van der L., advocaat


“Door de vragen die je stelde, ben ik erachter gekomen dat ik tot nu toe altijd een baan nam omdat mijn omgeving zei dat je ‘MOET’ werken omdat dit zo hoort.

Er heeft nooit iemand gezegd dat je moet werken met als uitgangspunt: werk te doen wat ik echt leuk vind en wat mij gelukkig maakt.
Het gesprek van vandaag heeft me doen beseffen dat ik vaak al weet welke richting ik op wil, maar dat ik te veel eromheen draai en voor zekerheid kies i.p.v. passie, plezier en geluk.

Ik luister te veel naar mijn verstand i.p.v naar mij gevoel.”

H.T.,  assistent-inkoper


“Ik heb in kunnen brengen wat ik wilde en mijn thema’s zijn goed helder geworden. Jouw coaching leverde mij bewustwording op en handvatten waardoor het besprokene van nut is in mijn dagelijks werk als advocaat.

Je komt snel tot de kern, houdt mij goed bij het onderwerp en zoekt oplossingen waarbij het probleem stapje voor stapje wordt aangepakt.

K. P., advocaat


“Ondanks mijn aarzelende start vanmiddag, heb ik opnieuw een bijzonder goed gevoel overgehouden aan ons gesprek. Ik ben heel blij met je CV-advies. (–). Daarnaast heeft het delen van enkele loopbaanervaringen mijn zelfvertrouwen nu al gunstig beïnvloed. Ook na vandaag overheerst het gevoel dat ik blij ben met en trots ben op deze unieke persoonlijke (ontwikkelings-)stap.”

P.H., secretaresse


“Dank voor de oefeningen en voor de gesprekken. Ik had het gevoel open te kunnen zijn. Het is zeer goed om meer bewust te zijn van je eigen handelen en gedachten.

Ik vind dat je goed luistert, meedenkt en probeert inzicht te krijgen in mijn persoon en dat al vrij snel wel goed doorhad. Je bent rustig en bescheiden.”

B.K., advocaat


[home]

FacebooklinkedinFacebooklinkedin