Links en inspiratie

Mens durf te leven!

Wende Snijders - video Mens Durf Te leven

Wende Snijders – video

 

In 1917 schreef Dirk Witte de geestig opzwepende liedtekst Mens, durf te leven. Nog altijd actueel en verfrissend. Het lied is meer recent gezongen door o.a. The Amazing Stroopwafels en Ramses Shaffy. Een mooie versie vind ik die van de passievolle Wende Snijders (begeleid door het fantastische Metropole Orkest).

 

 


Randy Pausch – The last lecture

Randy Pausch – video

 

Inspirerende lezing van de in 2008 overleden hoogleraar Randy Pausch over het verwezenlijken van je jeugddromen. Pausch was ten tijde van de lezing al ernstig ziek, en uitzonderlijk vitaal.

 

 

 


Jan Geurtz – Verslaafd aan liefde

Jan Geurtz – video

 

Jan Geurtz wordt geïnterviewd over een belangrijk thema dat mij vaak bezig houdt (bij mijzelf en bij anderen): de afhankelijkheid van bevestiging en liefde, en de narigheid die uit die afhankelijkheid voortvloeit. Geurtz brengt het probleem goed in kaart. Zijn boek ‘Verslaafd aan liefde’ vind ik ook zeer de moeite waard.

 


Byron Katie – Stel je denken ter discussie

Byron Katie – video

Byron Katie heeft een eenvoudige vragenset bedacht (“The Work”) om je eigen gedachten ter discussie te stellen. Je kunt er stressopwekkende gedachten mee ontmantelen en vervangen door vriendelijke en meer behulpzame gedachten.

Ze reist al jaren de wereld rond en demonstreert in talloze live-sessies op inspirerende wijze hoe het werkt. Zie haar aan het werk met een man die ermee worstelt dat hij zijn talenten niet waarmaakt.


Pema Chödrön

Pemma Chödrön – video

 

Pema Chödrön is een Boeddhistische non en leraar. Ze schrijft troostrijke boeken vol wijsheid en leidt in Canada een kloosterorde. In deze korte video spreekt ze op geestige wijze over de ergernissen die het leven steeds weer meebrengt en hoe daarmee om te gaan.

 

 


Seth Godin

Seth Godin

 

Het weblog van de Amerikaanse ondernemer en marketing-goeroe Seth Godin is altijd onderhoudend, wordt vaak bijgevuld en blinkt uit door puntigheid. Godin schenkt sterke espresso. Hoe kun je iets zeggen in precies genoeg woorden, waarbij door wat je weglaat, de lezer juist meer aan het denken wordt gezet? Godin laat het zien.

 


Dromen waarmaken

Kinderwijsheid / wisdom of a child

De wijsheid van een kind – video

Ik kwam een mooi animatiefilmpje tegen over het waarmaken van dromen, verteld vanuit het perspectief van een kind. Ik deel het graag. De bron kon ik niet achterhalen, dus daarom is die niet vermeld. Mocht jij die wel weten, dan hoor ik dat graag.


Ram Dass ontmoet Neem Karoli Baba

Neem Karoli Baba – video

Amerikaanse Harvard-psycholoog Richard Alpert (Ram Dass) gaat in de jaren ’60 van de vorige eeuw op bezoek bij de merkwaardige Indiase goeroe Neem Karoli Baba. Dass is aanvankelijk sceptisch en maakt met tegenzin de verplichte buigingen. Dan blijkt de goeroe te weten dat Dass de nacht daarvoor aan zijn overleden moeder heeft gedacht. Dass beleeft een doorbraak. Intrigerend en mooi verhaal. De goeroe blijkt ook heel veel LSD op te kunnen zonder dat het hem ook maar iets doet.

 

 

 

 

FacebooklinkedinFacebooklinkedin